Lipoti a le IEA: Global PV faaopoopo le 156GW i le 2021!200GW i le 2022!

Na taʻua e le International Energy Agency (IEA) e ui lava i le siʻitia o tau o oloa ma le siʻitia o tau o gaosiga, o le atinaʻeina o le la o le la i lenei tausaga o loʻo faʻamoemoeina e siitia i le 17%.

I le tele o atunu'u o le lalolagi, o galuega fa'aogaina o le la e maua ai le tau maualalo o le eletise fou, aemaise lava i le tulaga o le si'itia o tau o le kesi.Ua valoia e le IEA i le 2021, 156.1GW o mea faʻapipiʻi photovoltaic o le a faʻaopoopoina i le lalolagi atoa.

O lo'o fa'atusalia se fa'amaumauga fou.E ui lava i lea, o lenei fuainumera e maualalo lava nai lo isi atinaʻe ma faʻamoemoega faʻapipiʻi.Ua valoia e le inisitituti suʻesuʻe BloombergNEF o le 191GW o le malosi fou o le la o le a faʻapipiʻiina i lenei tausaga.

I se faʻatusatusaga, o le IHS Market o loʻo fuafua e faʻapipiʻi le la i le 2021 e 171GW.O le fuafuaga tau atina'e na fa'atuina e le asosi fefa'ataua'iga SolarPower Europe o le 163.2GW.

Na taʻua e le IEA o le COP26 o le suiga o le tau na faʻaalia ai se sini sili atu le faʻamalosia o le malosi mama.Faatasi ai ma le lagolago malosi o faiga faavae a le malo ma sini mama mama, o le solar photovoltaic "e tumau pea le puna o malosiaga faʻafouina faʻafouina."

E tusa ai ma le lipoti, e oʻo atu i le 2026, o le malosi faʻafouina o le a faʻatatau mo le lata i le 95% o le faʻatupulaia o le malosi o le lalolagi, ma o le solar photovoltaic naʻo le a sili atu ma le afa.Ole aofa'i o le fa'apipi'iina o le malosi o le photovoltaic o le a si'itia mai ile 894GW ile tausaga nei ile 1.826TW ile 2026.

zsdef (1)

I lalo o le faʻavae o le faʻavaveina o le atinaʻe, o le a faʻaauau pea ona tuputupu aʻe le malosi fou o le solar photovoltaic i tausaga taʻitasi, e oʻo atu i le lata i le 260 GW i le 2026. O maketi autu e pei o Saina, Europa, Amerika, ma Initia o loʻo i ai le tele o le tuputupu aʻe, ae o maketi faʻalauiloa e pei o i lalo o Sahara Aferika ma Sasaʻe Tutotonu o loʻo faʻaalia foi le tele o le tuputupu aʻe.

zsdef (2)

Fai mai Fatih Birol, Pule Sili o le IEA, o le siʻitia o malosiaga faʻafouina i lenei tausaga ua faʻamauina ai se faʻamaumauga, lea e faʻaalia ai o loʻo faʻaalia se isi faʻailoga i le tamaoaiga fou o le lalolagi.

“O le maualuga o tau o oloa ma le malosi o lo’o tatou va’aia i aso nei ua tula’i mai ai ni lu’itau fou i le alamanuia malosi fa’afouina, ae o le si’itia o tau o suau’u fa’ato’aga ua atili ai ona tauva le malosi fa’afouina.”

zsdef (3)

Na fa'atūina fo'i e le IEA se fuafuaga fa'ateteleina o atina'e.O lenei polokalame e manatu ua foia e le malo faafitauli o le faatagaina, tuufaatasia o le grid, ma le leai o se totogi, ma maua ai le lagolago o faiga faavae mo le fetuutuunai.E tusa ai ma lenei fuafuaga, 177.5GW o le solar photovoltaic o le a faʻapipiʻiina i le lalolagi atoa i lenei tausaga.

E ui lava o loʻo faʻatupulaʻia le malosi o le la, ae o galuega faʻafouina fou e faʻamoemoe e laʻititi ifo nai lo le aofaʻi e manaʻomia e ausia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le afi i le ogatotonu o lenei seneturi.E tusa ai ma lenei sini, i le va o le 2021 ma le 2026, o le averesi o le tuputupu aʻe o le gaosiga o malosiaga faʻafouina o le a toetoe a faaluaina le tulaga autu o loʻo faʻamatalaina i le lipoti.

O le lipoti a le World Energy Outlook na tuʻuina mai e le IEA ia Oketopa o loʻo faʻaalia ai i le 2050 net zero emission roadmap a le IEA, o le aofaʻi faʻaletausaga o le siʻitia faʻaletausaga o le solar photovoltaics mai le 2020 i le 2030 o le a oʻo atu i le 422GW.

O le si'itia o tau o le silikoni, sila, alumini, ma le kopa o se mea le lelei mo tau o oloa

Na ta'ua e le IEA i le lipoti lata mai e faapea, i le taimi nei, o le si'itia o tau o oloa ua fa'atupuina ai le si'itia o tau o tupe fa'afaigaluega.O le tu'uina atu o mea mata'utia ma le si'itia o tau o le eletise i nisi o maketi ua fa'aopoopoina ai lu'itau fa'aopoopo mo le gaosiga o le solar photovoltaic i se taimi pupuu.

Talu mai le amataga o le 2020, o le tau o le photovoltaic-grade polysilicon ua sili atu nai lo le fa, ua faateleina le uamea i le 50%, ua siitia le alumini i le 80%, ma ua siitia le kopa i le 60%.E le gata i lea, o tau o uta mai Saina i Europa ma Amerika i Matu ua matua maualuga foi, i nisi tulaga e sefulu taimi.

zsdef (4)

E fa'atatau e le IEA e tusa ma le 15% o tau o oloa ma uta e tusa ma le 15% o le tau atoa o tupe fa'aalu a le la.E tusa ai ma le faʻatusatusaga o tau o oloa mai le 2019 i le 2021, o le aofaʻiga o tau faʻafaigaluegaina o fale eletise photovoltaic e mafai ona siitia e tusa ma le 25%.

O le si’itia o oloa ma uta ua a’afia ai le tau o konekarate o tauofoga a le malo, ma o maketi e pei o Sepania ma Initia ua maualuga ai tau o konekarate i lenei tausaga.Na ta'ua e le IEA o le si'itia o tau o mea faigaluega e mana'omia mo fale afi eletise o lo'o avea ma lu'itau i le au atia'e ua manumalo i le tauofoga ma fa'amoemoe e fa'aauau pea le fa'aitiitia o tau o le module.

zsdef (5)

E tusa ai ma le IEA, mai le 2019 i le 2021, e tusa ma le 100GW o le sola photovoltaic ma le malosi o le matagi poloketi na manumalo i tauofoga ae e leʻi faʻatinoina o loʻo feagai ma le lamatiaga o tau o oloa, lea e ono tuai ai le faʻatinoina o le poloketi.

E ui i lea, o le a'afiaga o le si'itia o tau o oloa i le mana'oga mo le gafatia fou e fa'atapula'aina.E le'i faia e le Malo ni suiga tetele o faiga fa'avae e fa'aleaogaina tauofoga, ma o fa'atauga fa'apisinisi o lo'o malepe le isi fa'amaumauga i lea tausaga ma lea tausaga.

E ui lava o loʻo i ai se tulaga lamatia o tau maualuga o oloa mo se taimi umi, na taʻua e le IEA afai e faigofie le tau o oloa ma uta i se taimi lata mai, o le a faʻaauau pea le faʻaititia o le tau o le solar photovoltaic, ma o le aʻafiaga umi i luga o lenei manaʻoga tekinolosi. atonu foi o le a matua itiiti lava.


Taimi meli: Tes-07-2021