O loʻo faʻamoemoe le lalolagi e faʻaopoopo le 142 GW o le solar PV i le 2022

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai a le IHS Markit i le 2022 global photovoltaic (PV) faʻataʻitaʻiga manaʻoga, o le a faʻaauau pea ona oʻo i le faʻapipiʻiina o le la i le lalolagi atoa le faʻatupulaia o numera lua i le isi sefulu tausaga.O le a o'o atu i le 142 GW i le 2022 le fa'apipi'iina o PV fou ole la ile lalolagi, i luga ole 14% mai le tausaga talu ai.

image1

Ole fa'amoemoe ole 142 GW e fa'afitu taimi ole malosi atoatoa na fa'apipi'iina ile amataga ole sefulu tausaga talu ai.I le tulaga o le faʻafanua faʻafanua, o le faʻatupulaia foi e matua mataʻina.I le 2012, e fitu atunuu na sili atu i le 1 GW o le faʻaogaina o le gafatia, o le tele o latou na faʻatapulaʻaina i Europa.IHS Markit faʻamoemoe e oʻo atu i le faaiuga o le 2022, e sili atu i le 43 atunuu o le a ausia lenei tulaga.

O le isi fa'atupuina fa'alua-numera o mana'oga i le lalolagi i le 2022 o se fa'amaoniga lea o le fa'aauauina ma le fa'ateleina o le fa'atuputeleina o le la PV fa'apipi'i i le sefulu tausaga talu ai.Afai o le 2010s o le sefulu tausaga o faʻatekonolosi fou, faʻaitiitia tau faʻaitiitiga, fesoasoani tele ma nai pulega faʻatau maketi, o le 2020 o le a avea ma vaitau o loʻo tulaʻi mai o le sola e leʻi faʻaaogaina, faʻatasi ai ma manaoga faʻapipiʻiina o le la i le lalolagi e faʻalauteleina ma faʻalauteleina, kamupani fou fou ma le tuputupu aʻe o le sefulu tausaga.

O maketi tetele e pei o Saina o le a faʻaauauina faʻamatalaga mo se vaega tele o mea fou faʻapipiʻi mo le lumanaʻi lumanaʻi.Ae ui i lea, o le faʻalagolago tele i le maketi a Saina mo le faʻalauteleina o le faʻapipiʻiina o le la o le lalolagi o le a faʻaauau pea ona faʻaitiitia i tausaga a sau aʻo faʻaopoopoina le gafatia i isi mea.O faʻapipiʻi i le maketi o le lalolagi (i fafo atu o Saina) na faʻatupulaia i le 53% i le 2020 ma o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea le faʻatupulaia o numera lua e oʻo atu i le 2022. I le aotelega, o le aofaʻi o maketi o maketi e sefulu i luga ole la e faʻamoemoe e paʻu ile 73%.

Saina o le a faʻaauau pea ona faʻatumauina lona tulaga taʻutaʻua e avea ma taʻitaʻi atoa i faʻapipiʻiina o la.Ae o lenei sefulu tausaga o le a vaʻaia ai maketi fou e tulaʻi mai i Sautesasae Asia, Latina Amerika ma Sasaʻe Tutotonu.Ae ui i lea, o maketi autu o le a faʻaauau pea ona taua i le tuputupu aʻe o le alamanuia o le la, aemaise lava i tulaga o tekonolosi fou, faʻavae faiga faʻavae ma faʻataʻitaʻiga pisinisi fou.

Fa'ailoga fa'aitulagi mai le fa'ata'ita'iga ole mana'oga ole PV ole lalolagi ole 2022:

Saina: Ole manaoga ole la ile 2022 o le a maualalo ifo nai lo le maualuga o le faʻapipiʻiina o tala faasolopito o le 50 GW i le 2017. O le manaʻoga i le maketi a Saina o loʻo i totonu o se suiga faʻasolosolo aʻo agai atu le maketi i le sola e le faʻaaogaina ma tauva ma isi auala e gaosia ai le eletise.

Iunaite Setete: O mea faʻapipiʻi e faʻamoemoe e tupu i le 20% i le 2022, faʻamauina le Iunaite Setete e avea ma maketi lona lua i le lalolagi.Kalefonia, Texas, Florida, Karolaina i Matu ma Niu Ioka o le a avea ma avetaʻavale autu o le faʻatupulaia o manaoga a le US i le isi lima tausaga.

Europa: O le tuputupu aʻe o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau i le 2022, faʻaopoopoina le sili atu i le 24 GW, o le 5% faʻateleina i luga ole 2021. Sepania, Siamani, Netherlands, Farani, Italia ma Iukureini o le a avea ma punavai autu o manaʻoga, faʻamauina mo le 63% o le aofaʻi o le EU. fa'apipi'i i le tausaga a sau.

Initia: Ina ua maeʻa le le manuia o le 2021 ona o le le mautonu o faiga faʻavae ma le aʻafiaga o tau faʻaulufale mai i luga o sela sola ma modules, ua faʻamoemoe e toe faʻatupulaia le gafatia faʻapipiʻi ma sili atu i le 14 GW i le 2022.


Taimi meli: Mati-26-2022