E faʻafefea ona faʻaauau le faʻasolosolo malie o le malosi masani ma le suia o le malosi fou?

O le malosi o le malae taua tele mo le ausiaina o le carbon peak ma le carbon neutrality, ma o le eletise o le malosi autu lea i luga o le malae taua.I le 2020, o le carbon dioxide e maua mai i loʻu atunuu e faʻaaogaina le malosi e tusa ma le 88% o le aofaʻi o faʻamalo, ae o le eletise na maua ai le 42.5% o le aofaʻi o le faʻaaogaina o le eletise.

I le manatu o tagata tomai faapitoa i alamanuia, o le faʻalauiloaina o le malosi lanumeamata o se vaega taua o le ausiaina o le carbon neutrality.Ma o le su'eina o isi mea e sui ai le malosi fa'aola ose vaega taua.

Mo Guangdong, o se itumalo tele e taumafaina le malosi ae le o se itumalo tele gaosiga o le malosi, malepe le "punaoa bottleneck" ma le iloaina o se suiga sologa lelei i le va o le faasolosolo malie o le aveesea o le malosi masani ma le suia o le malosi fou e tatau ai ina ia mautinoa le saogalemu o le malosi ma faalauiloa. tulaga maualuga tau atinae tau tamaoaiga.E iai le uiga.

Fa'ameaalofa: O le malosi fa'afouina o Guangdong o lo'o taoto ile sami

O le taunuu atu i Ningxia Zhongwei Shapotou Malae Vaalele i luga o le vaalele, tilotilo atu i fafo mai le porthole, e mafai ona e vaʻaia manino o le malaevaalele o loʻo siomia e le photovoltaic power generation panels, lea e mataʻina.I le 3-itula le taʻavale mai Zhongwei i Shizuishan, sa i ai uila matagi i itu uma e lua o le Provincial Highway 218 i fafo atu o le faamalama.Ningxia, lauiloa mo ona laufanua toafa, e fiafia i le matagi sili atu, malamalama ma isi punaoa.

Ae ui i lea, o Guangdong, o loʻo i luga o le talafatai i sautesasae, e leai se faʻamanuiaga faʻanatura sili atu o le itu i matu sisifo.O le tele o mana'oga mo fanua o se fa'agata fa'atapula'aina le atina'eina o le malosi o le matagi i luga o le matafaga ma le malosi photovoltaic i Guangdong.O le malosi o le matagi i luga o le matafaga o Guangdong ma itula e gaosia ai le photovoltaic e le maualuga, ma o le tele o le eletise mai le itu i sisifo i sasaʻe e maualuga tele.Ae ui i lea, o le televave o atinaʻe i sisifo o le a iai foi se manaʻoga tele mo le malosi i le lumanaʻi atinaʻe.

O le lelei o Guangdong o loʻo taoto i le sami.I Zhuhai, Yangjiang, Shanwei ma isi nofoaga, o loʻo i ai nei le tele o uila matagi i le itu i fafo, ma le tele o galuega faatino ua faʻatinoina le tasi ma le isi.I le faaiuga o Novema, o le 500,000-kilowatt i fafo atu o le savili malosi galuega i Shanwei Houhu, o 91 tele tele turbines sa fesoʻotaʻi i le laina mo le gaosiga o le eletise, ma o le eletise e mafai ona oʻo atu i le 1.489 piliona kilowatts.Taimi.

O le tau maualuga o le fa'afitauli autu lea mo le atina'eina o le malosi o le matagi i fafo.E ese mai i le photovoltaics ma le malosi o le matagi i luga o le matafaga, o meafaitino ma tau o le fausiaina o le malosi o le matagi i fafo e maualuga, ma o tekinolosi mo le teuina o le malosi ma le eletise, aemaise lava le faʻaogaina o le eletise i fafo, e le lava le matua.Ole malosi ole matagi i fafo e le'i ausia le tutusa.

O le fesoasoani fesoasoani o se "tootoo" mo le malosi fou e laasia le "threhold" o le tutusa.Ia Iuni i le tausaga nei, na fuafua ai e le Malo o Guangdong e faapea, mo poloketi e iai le malosi atoatoa o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga mai le 2022 i le 2024, fesoasoani i le kilowatt e 1,500 yuan, 1,000 yuan, ma le 500 yuan, i le faasologa.

O le faʻapipiʻiina o le filifili faʻapisinisi e sili atu ona fesoasoani e faʻalauteleina le faʻavaveina o le atinaʻeina o pisinisi.Guangdong Province ua fuafua e fausia se vaega o alamanuia malosiaga matagi i fafo, ma taumafai e ausia se tulaga faʻapipiʻi faʻapipiʻiina o le 18 miliona kilowatts lea na faʻatinoina i le faaiuga o le 2025, ma o le a oʻo atu i le 900 iunite (seti). ) i le 2025.

Ose tulaga le maalofia le leiloa o le 'tootoo' fesoasoani i le lumana'i ma iloa ai le maketiina.I lalo o le sini o le "dual carbon", o le manaoga malosi o maketi o le a faʻalauiloaina le malosi o le matagi i fafo e ausia ai le tutusa e ala i le faʻafouina o tekonolosi ma le faʻapipiʻiina o filifili pisinisi.Photovoltaic ma le malosi o le matagi i luga o le matafaga ua sau uma i lenei auala.

Sini faʻapitoa: Faʻasalalauga atamai e faʻamautinoa le saogalemu ma le mautu o le laina eletise

O le malosi fou e mautinoa lava o le a avea ma tino autu o puna eletise fou i le lumanaʻi, ae o punaoa fou malosi e pei o le matagi ma photovoltaics e matua le mautu.E fa'apefea ona latou fa'atinoina le galuega taua o le fa'amautinoaina o sapalai?E fa'afefea ona fa'amautinoa e le faiga fou o le eletise le saogalemu ma le mautu o le suia o puna'oa fou?

O se faiga la'asaga lea.Ina ia faʻamautinoa le tuʻuina atu o le malosi ma le malosi fou e suia malie ai le malosi masani, e tatau ona mulimulitaʻi i le mamanu pito i luga ma mulimuli i tulafono o maketi mo le paleni malosi.

O le fausiaina o se ituaiga fou o le eletise e manaʻomia ai le fuafuaina e avea o se taʻiala, faʻamaopoopoina le tele o sini e pei o le saogalemu, tamaoaiga, ma le maualalo o le carbon, ma le faʻafouina o auala fuafuaina o le eletise.O le tausaga nei, na fuafua ai le China Southern Power Grid e fausia se faiga fou eletise i le 2030;i le isi 10 tausaga, o le a faʻateleina le faʻapipiʻiina o le malosi fou e 200 miliona kilowatts, faʻamauina mo le faʻaopoopoga o le 22%;i le 2030, o le a faateleina le malosi faʻapipiʻiina o le malosi faʻapipiʻi a China Southern Grid i le 65%, o le a faʻatupulaia le aofaʻi o le gaosiga o le eletise i le 61%.

O le fausiaina o se ituaiga fou o le eletise ma le malosi fou e avea ma autu autu o se taua faigata.E tele lu'itau ma le tele o tekinolosi autu e mana'omia ona foia.O nei tekinolosi autu e masani ona aofia ai le tele-tele-tele-teleteleina taumafa tekinolosi o le malosi fou, mamao-mamao tele-mafai DC feaveaʻi tekinolosi, tele-fuafuaga fetuutuunai fesoʻotaʻiga tekinolosi o tekinolosi faakomepiuta ma le malosi faatekonolosi eletise, AC ma DC power distribution network ma atamai. tekonolosi micro-grid, ma isi.

O mea fou e fa'atupu ai le malosi o le eletise e eseese, "fa'alagolago i le lagi", fa'amaopoopoina o le tele-ituaiga, eseese ma fesuia'i puna eletise ma le saogalemu, mautu, ma le fa'atuatuaina o le tu'uina atu o le eletise fa'atuputupula'ia fa'atuputeleina le faigata, fa'atonuga vave o le tali atu, faiga fa'agaioiga. faʻatulagaina, faʻatulagaina faʻatonuga Pulea e sili atu ona faigata, ma faʻatulagaina faʻatonuga atamai e sili atu ona taua.

O le malosiaga fou e manaʻomia ai le malosi fou e pei o le tino autu, ma le malosi fou ma le malosi o le matagi ma le photovoltaic e pei o le tino autu, o le malosi o le gaosiga e le mautu, o loʻo i ai uiga o le tele o fesuiaiga ma randomness.O le teuina o pamu i le taimi nei o le tekinolosi sili ona matua, sili ona taugofie, ma sili ona fetuutuunai le faʻaogaina o le mana mo le atinaʻe tetele.I le fuafuaga mo le isi 15 tausaga, o le fausiaina o pamu pamu o le a faʻavaveina.E oʻo atu i le 2030, o le a tutusa ma le gafatia faʻapipiʻi o se fale eletise fou e tolu Gorges, e lagolagoina le avanoa ma le faʻaaogaina o punaʻoa fou e sili atu i le 250 miliona kilowatts.


Taimi meli: Tes-23-2021