Moli o le la: o le auala e fa'aauau ai

O le malosi o le la e iai sona sao taua i le tetee atu i suiga o le tau.

O tekinolosi a le la e mafai ona fesoasoani i le to'atele o tagata e maua le eletise taugofie, feavea'i, ma mama e fa'aitiitia ai le mativa ma fa'atuputeleina ai le ola lelei.E le gata i lea, e mafai foi ona mafai ai e atunuu atiaʻe ma i latou o loʻo faʻatau tele le faʻaaogaina o suauʻu, e faʻafeiloaʻi i le faʻaaogaina o le malosi gafatia.

“O le leai o se malamalama pe a uma le pogisa o le mea sili lea e tasi e lagona ai e tamaitai le le saogalemu i totonu o latou nuu.O le fa'aofiina o masini fa'aola ile la i nofoaga i fafo ole laiga e fesoasoani e suia ai olaga o tagata i nei alaalafaga.E faʻalauteleina lo latou aso mo pisinisi faʻapisinisi, aʻoaʻoga, ma le olaga faʻalapotopotoga, ”o le tala lea a Prajna Khanna, o le na te faauluulu i le CSR i Signify.

E oʻo atu i le 2050 - pe a tatau i le lalolagi ona le faʻaituau le tau - o le a fausia isi atinaʻe mo le isi 2 piliona tagata.O le taimi lenei mo le tamaoaiga o lo'o tula'i mai e liliu atu i tekinolosi sili atu ona atamai, fa'aaloa'i filifiliga fa'atosina carbon, mo le mama sili atu ona fa'atuatuaina fa'apogai ole malosi ole kaponi.

Faaleleia o Olaga

O le BRAC, le NGO aupito tele i le lalolagi, na faipa'aga ma Signify e tufatufa atu moli o le la i le silia ma le 46,000 aiga i totonu o nofoaga o tagata sulufa'i i Bangladesh - o le a fesoasoani lea i le faaleleia atili o le olaga e ala i le lagolagoina o manaoga masani.
"O nei moli mama mama o le a avea tolauapiga o se nofoaga sili atu ona saogalemu i le po, ma o lea, ua faia ai se sao manaʻomia tele i olaga o tagata o loʻo faʻaaluina aso i faigata e le mafaamatalaina," o le tala lea a le faatonu sinia o le Strategy, Communication and Empowerment. i le BRAC.

Talu ai o le moli e mafai ona i ai se aafiaga lelei mo se taimi umi i nuʻu pe a tuʻuina atu tomai e manaʻomia e tausia ai nei tekinolosi, o le Signify Foundation e tuʻuina atu aʻoaʻoga faʻapitoa i sui o nuʻu mamao faʻapea foi ma le fesoasoani i le atinaʻeina o pisinisi e faʻamalosia le faʻaauauina o pisinisi lanu meamata.

Fa'aola se malamalama ile taua moni ole malosi ole la

Aloese mai tau fa'agaioiga ma le tausiga (fa'amau ma fesuia'i)

Aloese mai le suauu.

Aloese mai augatupulaga gafatia.

Aloese mai le gafatia fa'aagaga (la'au i luga ole laiga e ki pe a iai, mo se fa'ata'ita'iga, se uta tele ea malulu ile aso vevela).

Aloese mai le gafatia o felauaiga (laina).

Tau o noataga tau si'osi'omaga ma le soifua maloloina e feso'ota'i ma ituaiga fa'atupu eletise o lo'o fa'aleagaina.


Taimi meli: Feb-26-2021