O le a le taimi e mafai ai ona fa'amavae le gaosiga o le la ile fale ile "polarization"?

Talu ai nei, o tala fou o le faasoasoaina o le eletise i itumalo eseese o Saina ua faʻaalia soo, ma ua taʻua foi panels o le la i le tele o lisi faʻaagaga o mea faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu o aiga, ina ia faʻatalanoaina e le tele o netizens le pisinisi o le gaosiga o le la i totonu o aiga.

I le tasi itu, i le tulaga o le carbon neutrality ma carbon peaks, ua siitia le tau o le gaosiga o le koale, ma ua siitia le manaoga mo isi malosiaga fou;o loʻo faʻaauau pea ona paʻu le tau o mea e gaosia ai le malosi o le la, e le gata ina mafai ona faʻamautinoa le faʻamalosia e le tagata lava ia, ae faʻatau atu foi i kamupani eletise e maua ai tupe.E le'o tele ea se avanoa mo le atina'eina o le malosi ole la ile fale?

Ae ui i lea, o le taimi e toe totogi ai e umi, o le tupe maua mai tupe teufaafaigaluega e fai si maualalo, ma e leai se faʻaosofia e aveese le fesoasoani;o le siosiomaga faʻapipiʻiina o loʻo i ai ni manaʻoga faʻapitoa, ma o le faʻapipiʻiina i luga o le taualuga e sili atu ona faʻalavelave i le taimi o le faʻafouga ma le faʻafouina;e manaʻomia le tausiga masani ma le toe faʻaleleia, lea e aumaia ai tau faaopoopo.

I le amataga o le 1860, na talitonu ai nisi o saienitisi o le a le lava le suauu, ma na amata ona lauiloa mea faigaluega e pei o le photovoltaic panels ma le la;ae ui i lea, e oo mai i le taimi nei, o le malosi o le la o loʻo manatu pea o se malosiaga fou ma pisinisi fou i le maualuga.O faʻamaumauga a le photovoltaic 2019 Alamanuia i le Semina i le Iloiloina o Atinaʻe i le afa Muamua o le Tausaga ma Faʻamoemoega mo le afa lona lua o le tausaga na faʻaalia ai o le gaosiga o le eletise mai punaoa faʻafouina e pei o le malosi o le la e naʻo le 20% o le aofaʻi o le malosi. tupulaga.

Va'ai i le maketi o le lalolagi, o le tasi ituaiga o tagata o lo'o nonofo i atunu'u i Sisifo fa'aonaponei e pei o Europa, Amerika ma Ausetalia, o lo'o lagolagoina malosi le malosi o le la ile aiga e foia ai mana'oga eletise.I le 2015, o le aofaʻiga faʻapipiʻiina o le gaosiga o le eletise photovoltaic i le lalolagi na sili atu i le 40 miliona kilowatts.O maketi autu o Siamani, Sepania, ma Iapani., Italia, lea na faʻaopoopoina e Siamani naʻo le 7 miliona kilowatts o le faʻapipiʻiina o le gafatia i le 2015. O le isi o nuʻu i tua o Saina, o loʻo taulaʻi i ai le gaosiga o le malosi o le la.O le tele o itulagi tutotonu ma sisifo latou te manatu o le photovoltaic alamanuia o se tasi o faiga taua e faʻaitiitia ai le mativa.O le tulaga masani e pulea e fale nofo toatasi, ma o le taualuga e faigofie ona talepe ma suia.

 asdsad

O puna'oa o le la ma le alamanuia fa'aola e le mafai ona fa'amaopoopo lelei.Mo se faʻataʻitaʻiga, o Aferika o le konetineta e tele le susulu o le la i le lalolagi, ma e tele punaoa o le malosi o le la, ae o le mea moni, e naʻo Aferika i Saute naʻo le pau lea o le atunuu e sili atu i le 50 megawatts o fale eletise photovoltaic.O Kalefonia e sili atu le malosi o le la nai lo Aferika uma, ma o le malosi o le la e faaluaina le malosi o le gaosiga o le malosi o Nigeria uma.E na'o se vaega itiiti o le malosi o le la a Europa i Aferika, ae o lo'o tele atu mea faigaluega mo le la.

O le fa'atinoga o lenei fa'ata'otoga ua fa'atupuina ai le fa'alapotopotoga o le malosi o le la i totonu o aiga o se fausaga "fa'atusa o le dumbbell", e fa'atumauina i totonu o atunu'u atia'e ma lalo ifo.

Matou te iloa o maketi i taulaga ma taulaga e masani ona i ai "aafiaga o tupe maua," "aafiaga faʻaalia," "aʻafiaga fesoʻotaʻiga," ma "aʻafiaga faʻaopoopo."O le mea lea, o se fausaga mautu maketi e masani lava o se "spindle" e pulea e tagata faʻatau ogatotonu.

O loʻo faʻaalia ai foʻi se mea moni autu o le atinaʻeina o le fale gaosi malosi o le la: ina ia faʻateleina le tuputupu aʻe vave, e tatau ona faʻavavevave le faʻataʻitaʻiga mai le "ituaiga dumbbell" i le "ituaiga spindle", faʻafeiloaʻi ma le malosi i maketi i taulaga ma taulaga, ma faʻamutaina le tulaga o loʻo iai nei "polarization".

O lea la, e mafai ona faʻasalalau panels sola i totonu o taulaga?

E faigata ona fa'atosina le to'atele o tagata o lo'o nonofo i le taulaga e teu fa'afaigaluega tupe moni, tagata faigaluega ma meafaitino e suia ai i latou i le na'o le fa'alagolago i lagona e pei o le tausiga o le si'osi'omaga.

O le mea lea, o le tele o atunu'u o le a fa'atulagaina se fa'asologa o le fa'amalosia ma le fa'ameaalofa fesoasoani pe a fa'atinoina fuafuaga fa'atatau ole malosi.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 2006, na faʻalauiloa ai e le Konekeresi Kalefonia le "California Solar Energy Initiative" fuafuaga, lea na faʻatupuina ai se galu o le faʻapipiʻiina o faiga faʻaola eletise fale.

E le lava na o faiga faavae.O tagata fa'atau fale i le ogatotonu o le maketi e mana'omia ona foia ni fa'alavelave se tolu e talia ai le malosi o le la.

Muamua: E talafeagai le faʻataʻitaʻiga pisinisi?

E masani ona talitonuina o le faiga o le gaosiga o le la i totonu o aiga "e tasi le taimi e teu ai, 25 tausaga e toe foi mai", o se tupe faʻaalu masani mo taimi umi.

E mafai ona tatou fuafuaina se tala.E masani lava, o le 1kW photovoltaic power generation system e mafai ona faʻaogaina mo moli fale, televise, ma komepiuta;o le 3kW photovoltaic power generation system e mafai ona faʻamalieina manaʻoga eletise o se aiga e 3 tagata, aemaise le umukuka eletise;5kW photovoltaic power generation E mafai e le faiga ona fa'afetaui mana'oga o se aiga e 5 tagata.

O tagata fa'aoga aiga e masani ona filifili le 5kW malosi, lea e masani ona mana'omia se tupe fa'afaigaluega o le 40,000 i le 100,000 yuan.I le 2017, o le faʻapipiʻiina tasi o le 5KW solar power system mo se kamupani lauiloa Saina e manaʻomia le 40,000 yuan.A mae'a fesoasoani i le setete o Amerika o Arisona, e tusa ma le US$10,000 le tau o le eletise e 5KW.O se suʻesuʻega a le 2,200 tagata e ona fale na faʻaalia ai le maualuga o tau faʻafaigaluegaina e le mafai ona mafaufauina.

E le gata i lea, e ala i auala o le "faʻaaogaina e le tagata lava ia, eletise eletise i luga ole laiga" ma le "faʻaogaina atoa i luga ole laiga" e maua ai le eletise, e masani ona alu le 5-7 tausaga o le toe totogiina o tupe aʻo leʻi mafai ona ulufale i se vaitaimi manuia.

I le taimi nei, o fesoasoani mo le malosi lanumeamata i atunuu eseese e masani lava e tusa ma le 20-30%, ma o le a tuʻuina atu e le Iunaite Setete le 26% o le tau faʻapipiʻiina o masini eletise i le 2020. O le taimi lava e faʻaumatia ai le taʻavale tetele ma le fesoasoani, o le tupe mama. o le a fa'aauau pea ona fa'alautele le ta'amilosaga.

O le mea lea, afai o tagata i tua e leai ni auala saogalemu ma faʻalagolago i tupe teufaafaigaluega, e malamalama lelei le teu faʻafaigaluegaina o tupe o totoe i le gaosiga o le eletise photovoltaic fale.Ae ui i lea, o tagata o loʻo nonofo i le taulaga o loʻo i ai le maualuga o le numera ma le tamaoaiga o mea tau tupe ma auaunaga e ono lagona o se mea manaia le faʻalagolago i lenei tupe mama.

O le fofo sili ona aoga atonu o le tuʻuina lea o se ata photovoltaic i fafo atu o le faʻamalama e faʻafetaui ai faʻalavelave faʻafuaseʻi manaʻomia o komepiuta fale, telefoni feʻaveaʻi ma isi masini.Ae i lenei auala, o le a le tele o avanoa maketi o iai?

Lua: E iai se puipuiga umi?

Ioe, atonu e iai foi tagata e naunau e lagolago e aunoa ma se faatuaoia le malosi lanumeamata, pe e ui o le toe foi mai e laititi ae "o vae o se aano o manu", latou te naunau e faʻapipiʻi masini eletise i totonu o latou fale e faʻamalieina ai lo latou galala mo le eletise. .Ioe e 10,000 a tatou lagolago mo lenei agaga.Ae ui i lea, aʻo leʻi filifilia meafaigaluega talafeagai, e tatau ona e mafaufau ma le totoa e uiga i le gaioiga mulimuli ane ma le tausiga.

E pei ona ta'ua muamua, e sili atu ma le 5 tausaga mo le gaosiga o le malosi o le la i totonu o aiga e fa'amautu ai tupe faavae/tupe maua.O le tausiga o panels photovoltaic, le matua o maa, ma le attenuation o vaega fesootai uma o le a aumaia uma le manaomia mo se taimi umi faamamaina ma tausiga.O le a aʻafia ai le lelei o le liua o le malamalama ma faʻaitiitia le gaosiga o le eletise.

I Ausetalia ma isi nofoaga, na amata ai le fausiaina o le malosi o le la i le fale i le 30 tausaga talu ai, ma ua fausia ai se faiga tau maketi ma le auaunaga.E le tatau ona popole tele tagata fa'atau e uiga i le au fa'atau mea faigaluega o lo'o fa'aumatia/tapuni ma su'e auaunaga pe a uma ona fa'atau;Tulaga lamatia.

E le gata i lea, o le taimi e toe faʻaleleia ai le tau o le malosi o le la e fai si umi, ma e manaʻomia ona amanaia le faʻaauauina o faiga faʻavae.A leai, afai e i ai se suiga, o le a avea ma "tupu malosi ma le alofa."

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 2015, Nigeria, Aferika na faʻaalu le US $ 16 piliona e atiaʻe ai le malosi o le la, ae na iu lava ina toilalo ona o faʻafitauli a le malo.O le mea lea e talitonu ai le lipoti o le grid ovate a le Global Industry Forum e faapea o le malosi o le malosi o le la o Aferika e sili ona lelei i le lalolagi, ae o le atinaʻe moni o alamanuia e le lava.

Ose faiga fa'amautinoaga tumau ma va'ai mamao ole ki lea ile fa'atauva'a ole alamanuia malosi ole la.

Tolu: E fa'atagaina atina'e i le taulaga?

I le faaopoopo atu i tulaga faigata o punaʻoa o le la, e manaʻomia foi ona latalata le gaosiga o le la ile fale ile laina autu e faʻaitiitia ai tupe faʻaalu i laina eletise fou.I le taimi lava e tasi, e tatau ona latalata i le nofoaga autu o le uta eletise e faʻaitiitia ai le gau o le eletise.

Pe a faatusatusa i tagata i nuu i tua e laititi le uta eletise ma taape, o le atinaʻeina o le malosi o le la i totonu o le taulaga e foliga mai e sili atu ona taugofie.I le taimi nei, ua oʻo i le 56% le aofaʻi o le taulaga i Saina, lea e foliga mai na aumaia ai se avanoa tele maketi, ae e tatau ona maitauina o le fausiaina o aai faʻaonapo nei i Europa ma Amerika, lea e "faʻatau pisinisi", o le taimi lava e tasi. e pei o le faalauteleina o le taulaga., Ua i ai foi le tele o faafitauli.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina o tupe faavae tau tupe na mafua ai le maualuga o tau o aseta.Ole nofoaga e nonofo ai tagata ta'itasi o 'a'ai tulaga muamua e pei o Beijing, Shanghai, Guangzhou ma Shenzhen e maualalo ifo nai lo le averesi a le atunu'u.I le taimi nei, e tatau ona tatou maua le 20-30 sikuea mita o le la, tatala, O le a le ituaiga aiga e manaʻomia e faʻapipiʻi ai le photovoltaic panels i luga o le taualuga i saute?I nofoaga e pei o Jiangsu, lea e sili atu ona atinaʻe le tamaoaiga, fale poʻo villa e masani ona faʻapipiʻi i luga o le taualuga.O pa puipui o aseta e fa'atapula'a ai le fua o tagata fa'aoga.

Mo se isi faʻataʻitaʻiga, o le televave o le atinaʻeina o taulaga tetele ma feololo i Saina i aso ua tuanaʻi ua tuua ai le tele o faʻaletonu i atinaʻe, avanoa lautele ma isi itu.O le fa'apipi'iina o fa'ato'aga ata i totonu o le itumalo o le a a'afia ai le fa'alelei o le nu'u ma mafua ai le fa'aleagaina o le malamalama.E faigata ona mafaufauina o se aai i luga o le auala i le "matagofie" o le a matua faʻamalosia ai le lanumoana wow photovoltaic panels.

O le ogatotonu o le maketi e faigata ona gaoioi.E ono le mafai ona fa'aauau le gaosiga o le la i totonu o aiga?Pe lava.I aso nei, o taumafaiga malosi a Saina e faʻalauiloa le taulaga ma le toe faʻaleleia o nuʻu i tua e ono aumaia ai avanoa fou i le fale gaosi malosi o le la.O le maketi "spindle" atonu e le o le tulaʻi mai o Saina tutotonu, ae e mafai foi ona tafe mai le siʻusiʻu i le ogatotonu, saʻo?

Masalo, o le lumanaʻi o le malosi o le la o le aiga, e pei o le tele o pisinisi, o loʻo taoto i le laufanua lanumeamata ma le siʻosiʻomaga o Saina.


Taimi meli: Nov-24-2021